5 ani de decizii proaste ale lui Mihai Chirica au îngropat echipa de fotbal a Iașului. Azi a venit decontul.

După ce a distrus fotbalul ieșean, Mihai Chirica este foarte nervos și supărat că astăzi, echipa consilierilor USR PLUS a refuzat să mai arunce bani într-o gaură neagră, respectiv în salariile nesimțite ale prietenilor primarului din conducerea clubului Politehnica! Disperarea lui oarbă s-a văzut în intervențiile agresive de pe parcursul ședinței, jignind consilierii USR PLUS prin apelative de tipul „nesimțitule”, „istoric mincinos”, în timp ce aceștia își exprimau civilizat argumentele.

Groparul clubului Politehnica, Mihai Chirica, este foarte supărat că nu-și mai poate face imagine pompând bani în acest sac fără fund numit Consiliul Director al clubului. Primarul în funcție a avut la dispoziție cel puțin 5 ani până în prezent pentru a face reforma clamată și pentru a stimula performanța. În schimb, a fost ocupat cu desene și planșe pentru stadioane și a recompensat rezultatele slabe ale echipei și ale managementului. Banii publici, ai ieșenilor, nu pot fi folosiți discreționar de Mihai Chirica pentru rețeaua de interese din jurul clubului Politehnica.

Delirul primarului Chirica a fost însoțit de discursurile lacrimogene ale colegilor săi din PNL și PMP, care se pregăteau de priveghiul clubului ce „urmează să moară” din cauza rezistenței USR PLUS în a aloca bani într-o conducere neperformantă, așa cum a procedat până acum primarul. În orice sport, rezultatele sunt argumentele perfomanței, nu discursurile penibile ale edilului. Sunt alte echipe mult mai mari decât Politehnica, ce au retrogradat și apoi și-au reluat ascensiunea. Nu e nicio tragedie dacă Poli retrogradează, ci dimpotrivă e un stimul pentru renaștere și performanță.

Conducerea clubului Politehnica, care colcăie de prieteni ai primarului, este singura vinovată de lipsa de performanță a clubului, la fel cum este și primarul Chirica, care a susținut toate finanțările care s-au făcut până acum în această cauză moartă!

Am spus-o și o mai spunem: „Investițiile” în găurile negre ale Politehnicii Iași trebuie oprite! Politehnica Iași are nevoie de o conducere profesionistă, cu o viziune și un plan concret de creștere sustenabilă și performanță! Nu mai putem accepta un astfel de comportament iar primarul Mihai Chirica trebuie să se oprească în a arunca cu banii ieșenilor în buzunarele prietenilor de la club plătindu-le mii și zeci de mii de euro în fiecare lună ca să rămână pe ultimele locuri în clasament.

Iașul merită un club de fotbal de Liga 1! Vom susține mereu stimularea ramurilor sportive pe criterii de performanță! Nu vom aloca niciodată bani într-o cauză moartă creată din ambiția unui om vanitos precum Mihai Chirica. Primarul Iașului ține să dicteze pe un teren pe care nu se pricepe și pe care îl consideră moșie personală. Acum, Mihai Chirica se victimizează din nou și aruncă responsabilitatea lipsei de performanță și “moartea” clubului în curtea consilierilor USR PLUS. Asta nu mai funcționează. Consilierii USR PLUS apără banii ieșenilor și combat risipa acestora!

Domnule primar, dacă vă pasă cu adevărat de soarta clubului, deveniți acționar pe persoana fizică: vindeți una dintre cele 4 vile sau mai multe și cumpărați clubul. Îl puteți manageria așa cum vă doriți, dar din banii dumneavoastră, nu ai ieșenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.