DRDP Iasi: Cum se circula in Moldova 9 ianuarie 2020

Carosabil uscat și vreme geroasă în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei este asigurată, fără evenimente rutiere cauzate de starea carosabilului sau a vremii.

Carosabilul este uscat cu porțiuni umede în județele Bacău, Neamț și Suceava, respectiv uscat, în rest.
Cerul este parțial acoperit în județele Iași și Suceava, fără precipitații, iar temperatura aerului înregistrează valori negative, în toată regiunea:

Iași -7°C, Suceava -12°C, Câmpulung Moldovenesc (SV) -5°C, Botoșani -8°C, Piatra Neamț (NT) -5°C, Bacău -7°C, Bârlad (VS) -6°C, Focșani (VN) -7°C, Galați -3°C.

La nivelul DRDP Iași, s-a acționat cu 33 autoutilaje și s-au răspândit 47,5 tone material antiderapant. În prezent, pe raza DRDP Iași sunt în acțiune 57 autoutilaje.

Actualizare 1: A început să ningă la Botoșani. Utilajele DRDP Iași acționează în acest moment pe DN 29, Ungureni – Săveni

Actualizare 2: Accident rutier pe DN 11, km 144, pe raza localității Livezi, județul Bacău. În zonă, carosabilul este uscat, însă o avarie la o conductă de alimentare cu apă creează risc de formare a gheții pe partea carosabilă, pe o lungime de aproximativ 15 m. Un utilaj al Secției Drumuri Naționale Bacău este mobilizat în zonă, pentru intervenție cu sare.

Actualizare 3: Ninsori ușoare și carosabil umed pe DN 17, Mestecăniș, județul Suceava

Actualizare 4: Ninsori și carosabil cu zăpadă frământată (tratată cu antiderapant) în strat de sub 1 cm, pe DN 17, Valea Putnei, județul Suceava

Actualizare 5: Accident rutier pe DN 17, Ilișești – Stroiești, județul Suceava. Accidentul s-a soldat cu o persoană rănită, în condițiile unui carosabil umed. Cauza probabilă – neatenția la volan

Actualizare 6: Intervenții ale echipajelor DRDP Iași pe DN 17, Mestecăniș, și DN 17B, Dorna Arini (județul Suceava), în condiții de carosabil umed, cu ninsori ușoare și temperaturi sub limita de îngheț (-3 grade)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *