Marius Bodea: În timp ce baronii locali ai PSD Bacău cer să se renunțe la Autostrada Unirii, pesediștii de la Iași tac mâlc

Ieșirile publice ale șefilor PSD Bacău, care cer prioritizarea autostrăzii Bacău-Brașov, în detrimentul autostrăzii Iași -Tg. Mureș, ignorând șansele reale de dezvoltare ale regiunii, sunt aspru criticate de Marius Bodea, Președintele Comisiei de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților:
„PSD vrea cu orice preț să ne țină în izolare, folosindu-se de toate pârghiile pentru a distruge ceea ce construim deja. Președintele PSD Bacău, unul dintre baronii consacrați ai Moldovei, varsă din nou ură și venin, văzând că A8 începe să prindă contur. Frustrarea celor din PSD, care nu pot accepta că liberalii și societatea civilă au făcut în două luni cât n-au fost ei în stare să facă în patru ani de guvernare, i-a adus la disperare, simțind că vor pierde totul. Incompetența PSD-iștilor a ținut blocată ani la rând autostrada Unirii și, după cum se vede, nu e doar neputință, ci și rea-credință față de locuitorii Moldovei.
Ei sunt cei care au încurcat intenționat proiectul Iași – Tg. Mureș, în perioada cât au avut ministru de transport, pentru că acest baronaș și șleahta lui și-au dorit o autostradă care să le treacă prin fața casei și peste pământurile cumpărate pe traseul autostrăzii Bacău-Brașov, sperând ca astfel vor putea primi despăgubiri de la stat.
Această abordare egoistă, care condamnă Iașul și bună parte din regiunea Moldovei la izolare și sărăcie, trebuie numaidecât înlăturată! În niciun moment nu am afirmat că alte proiecte de investiții în infrastructură nu sunt binevenite în Moldova. Să se facă toate! DAR am atras atenția și am insistat că A8 TREBUIE să fie PRIORITARA! Prin A8, legăm Iașul, capitala Moldovei, centrul cultural și comercial din regiunea de Nord-Est, nu doar de un singur oraș, ci de o regiune întreagă, făcând posibilă și deschiderea spre Europa”, a declarat liberalul Marius Bodea.
Legătura directă cu vestul țării și centre europene puternice este vitală pentru viitorul Moldovei. Cu toate acestea, în timp ce șefii PSD Bacău încearcă să îngroape definitiv proiectul A8, aducând tot felul de argumente în favoarea celeilalte autostrăzi, pesediștii care conduc Iașul nu au nicio reacție.
„Nu văd nicio reacție fermă din partea PSD Iași. Domnul Maricel Popa, care se bătea cu pumnii în piept că va susține autostrada A8, acum tace mâlc. Uită că, împreună cu ceilalți șefi de partid, are datoria morală să lucreze pentru interesul local și regional. Autostrada Unirii nu este a niciunui partid din țară asta, domnule Popa, este un proiect PENTRU OAMENI! Dacă PSD nu a făcut nimic pentru A8, măcar dați dovadă de bun simț, domnule Popa, și apărați public autostrada pe care vor să o facă uitată chiar colegii dumneavoastră de partid de la Bacău! Lipsa de reacție a PSD Iași într-un moment atât de vulnerabil arată, încă o dată, că interesele baronilor PSD sunt mai presus de nevoile reale ale moldovenilor!”, a mai spus Marius Bodea.
Liberalul readuce în discuție dezinformările recente despre A8, tocmai când lucrurile încep să se miște, și susține că încercările PSD Bacău de a îndrepta atenția spre un alt proiect de infrastructură în Moldova sunt un îndemn la dezbinare.
„Este regretabil, după toate eforturile pe care le depunem acum, să ajungem să ne luptăm cu tot felul de fake-news-uri PSD, menite să zdruncine încrederea românilor că autostrada mult așteptată, ce va lega Moldova de Transilvania, nu va fi construită. Fals!
Insist spunând că acest proiect rămâne prioritar cât timp vom continua să credem în acest proiect, în ciuda atacurilor prin care PSD vrea să minimalizeze rolul Iașului în regiune, și implicit rolul autostrăzii Iași – Tg. Mureș! Fiecare are dreptul să lupte pentru regiunea pe care o reprezintă, dar cu o condiție: respectându-i pe toți locuitorii acestei țări. Este de-a dreptul sfidător să faci apel pentru renunțarea la Autostrada Unirii, când oamenii o cer cu disperare, ba chiar să pretinzi că Iașul este invizibil pe hartă, nefiindu-i niciodată contestat rolul pe care l-a avut și îl are în istoria, cultura și susținerea economică a acestei regiuni. Atât timp cât există înverșunare, nimic nu se va schimba în Moldova noastră, domnilor de la PSD!”, a conchis Marius Bodea, Președintele Biroului Local al PNL Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *