Marius Bodea: Primarul-Niciodată-Responsabil, mereu preocupat să găsească vinovați, a ieșit din nou la rampă

“Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Mihai Chirica a arătat, din nou, că nu este capabil să își asume responsabilitatea funcției și, în privința poluării, aruncă vina pe alții.

În 2018 a fost aprobat, în Consiliul Local, Planul de Calitate a Aerului. În acest document sunt prevăzute 23 măsuri concrete, cu termene clare, ce trebuiau implementate de către Primărie. Până în prezent, doar 13% dintre măsurile prevăzute în acest document au fost realizate.

La Iași, în ultimii 5 ani, s-a construit haotic (blocuri-plombă fără locuri de parcare suficiente, spații verzi și infrastructură edilitară), pe baza autorizațiilor de construire semnate de către domnul Chirica, fapt ce a dus la creșterea nivelului de poluare, distrugerea vegetației și scăderea calității vieții ieșenilor.

Acest lucru a fost posibil în lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat, document a cărui aprobare este tărăgănată în mod intenționat, fiind avantajați dezvoltatorii imobiliari care formează camarila PSD-Chirica.

În ultimii 5 ani, primarul Iașului nu a făcut nimic pentru finalizarea șoselei de centură și devierea traficului greu. La Cluj, Primăria a făcut un parteneriat cu primăriile din zona metropolitană pentru realizarea unui proiect identic.

Transportul public, în continuare, nu poate face față cererii și devine impracticabil din cauza traficului infernal și a faptului că nu există bandă unică. De aceea, nu constituie o alternarivă pentru ieșeni.

Pistele de biciclete sunt o glumă în municipiul Iași. Transportul alternativ nu este încurajat.

Mai mult, sistemul centralizat de încălzire (CET) a fost falimentat tot de PSD-Chirica, mulți ieșeni fiind nevoiți să își achiziționeze centrale termice de apartament.

Primarul-Niciodată-Responsabil ar trebui, mai întâi, să facă ceea ce depinde de el pentru combaterea poluării (și prerogative are, slavă Domnului), și de-abia apoi să-i certe pe cetățeni că îndrăznesc să își cumpere o mașină”, a declarat Marius Bodea, Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *