Modernizarea strazilor I. I. Mironescu, Dochia și Țicăul de Jos

Luni, 24 februarie, au fost semnate autorizațiile de construire necesare începerii lucrărilor de modernizare a străzilor I. I. Mironescu, Dochia și Țicăul de Jos. În cursul zilei de joi, 27 februarie, Primăria Municipiului Iași va preda amplasamentele către constructor, care va începe astfel lucrările de modernizare în cursul zilei de luni, 2 martie, acestea urmând să dureze maxim 12 luni.

„Modernizarea acestor artere de circulaţie face parte din obiectivul mai amplu al Primăriei Municipiului Iași de reabilitare a infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău. De altfel, modernizarea infrastructurii în zona Țicău este o necesitate pe care mi-au semnalat-o ieșenii și în cadrul dezbaterii proiectului bugetului Municipiului Iași pe acest an. Pe măsură ce va fi modernizată și infrastructura de utilități, vom face proiectele tehnice, vom lansa licitațiile și vom începe lucrările de modernizare și a altor străzi din această zonă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lucrările la străzile I. I. Mironescu, Dochia și Țicăul de Jos fac parte dintr-un pachet care include și modernizarea străzilor Viticultori, Roşcani, Timpului, Șt. O. Iosif şi Luca Arbore, acestora alăturându-li-se şi supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu. Dată fiind vremea favorabilă, lucrările de modernizare a străzii Luca Arbore au demarat la începutul acestei luni și avansează rapid.

Executantul lucrărilor este asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, contra unei sume de 17.488.376,04 lei, fără TVA (20.811.167,49 lei, cu TVA).

Contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6.982 de metri, cu o durată de execuţie care variază între opt şi 14 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.