Petiție de demitere din funcție a PREȘEDINTELUI EXECUTIV Adrian Ambrosie

Suporterii echipei de fotbal CSM Politehnica Iași au lansat pe site-ul  petitieonline.com o petiție pentru demiterea președintelui executiv al clubului, Adrian Ambrosie: ”Pentru că ne-am săturat să îl așteptăm pe Președintele Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie să termine jocul de-a alba-neagra cu demisia în alb și ne-am săturat ca acest om să își tot bată joc de fotbalul ieșean și totodată de noi, cei care suntem suporterii Politehnicii Iași de decenii, am ajuns în punctul de a solicita demiterea domniei sale din funcția pe care o exercită, de către Consiliul Director al grupării din Copou sau de ce nu, chiar de către ordonatorul de credite al orașului, cel care din bani publici finanțează incompetența și nesimțirea acestui personaj”, se arată în comunicatul semnat, în numele suporterilor ieșeni, de Demis Rusu.

Textul petitie:

 1. Pentru că ne-am săturat să îl așteptăm pe Președintele Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie să termine jocul de-a alba-neagra cu demisia în alb și ne-am săturat ca acest om să își tot bată joc de fotbalul ieșean și totodată de noi, cei care suntem suporterii Politehnicii Iași de decenii, am ajuns în punctul de a solicita demiterea domniei sale din funcția pe care o exercită, de către Consiliul Director al grupării din Copou sau de ce nu, chiar de către ordonatorul de credite al orașului, cel care din bani publici finanțează incompetența și nesimțirea acestui personaj. Menționăm că am fost aduși în punctul de a fi nevoiți să facem această petiție din mai multe cauze, după cum urmează:
  1. De două sezoane și jumătate, de când Adrian Ambrosie a fost instalat în această funcție acesta nu a adus niciun plus de valoare clubului, ba din contra, prin declarațiile, bubele manageriale și lipsa de personalitate a dus de multe ori la pătarea imaginii acestui club de tradiție, care este Politehnica Iași.
  2. Dacă în momentul în care a devenit președinte, Adrian Ambrosie a promis transparență deplină la club și a susținut ideea de echipă a comunității, el se definește de o vreme încoace în conducătorul suprem și chiar deținătorul acestui club, susținând că nu trebuie să dea socoteală nimănui despre nimic din ceea ce ține de acesta, în condițiile în care acest club este de fapt al nostru, al ieșenilor și a fost creat pe baza unei asociații non-profit, deci conform statutului aceasta nu poate avea un patron.
  3. A eșuat în mai multe rânduri în aducerea unui finanțator stabil, credibil și care să transforme Politehnica într-o adevărată forță fotbalistica a țării. Iar eșuarea în acest demers a fost și mai grava, dacă se ține cont de faptul că în sezonul trecut Adrian Ambrosie a girat pentru Horia Sabo, cel despre care a vorbit ca despre salvatorul și investitorul pe care îl aștepta de mult gruparea ieșeană, fără nicio verificare prealabilă, acesta dovedindu-se a fi de fapt cel care a lăsat clubul și mai înglodat în datorii decât era atunci când l-a preluat.
  4. Adrian Ambrosie este cel care a făcut nenumărate declarații nefericite, dar dintre care de departe cea care se afla pe primul loc este aceea că Politehnica nu poate să își propună un obiectiv de playoff, deoarece este o echipă studențească, într-un oraș cultural. Prin această replică nefăcând altceva decât sa jignească atât mediul academic, cât și cel sportiv, dar totodată și pe suporterii care își doresc performanța și cotizează pentru ca ea să se lupte pentru elita Ligii 1 fie din taxele și impozitele pe care le plătesc și totodată din biletele, abonamentele și materialele promoționale pe care le achiziționează.
  5. Adrian Ambrosie a demonstrat în nenumărate rânduri că nu este capabil să gestioneze funcția pe care o deține și a încercat în fiecare zi a mandatului său să își acopere neputința cu minciuni ale căror număr nici măcar el nu le mai știe.
  6. A creat premisele în care mulți dintre membrii galeriei ieșene au primit interdicții timp de un an, aceștia nemaiputând întra în această perioadă pe stadion, din cauza execrabilei maniere de organizare a meciului Poli Iași – FC Botoșani din turul actualului sezon regular. Tot el fiind cel care a girat inițiativa de evacuare a propriei galerii de pe stadion. Nici până în ziua de astăzi suporterii neprimind nicio explicație pentru acel incident nefericit!
  7. A acceptat ca Politehnica Iași să se împrumute financiar în nenumărate rânduri, nefiind capabil sa găsească sponsorizari suficient de consistente ca acest lucru să nu mai fie necesar, iar prin aceste împrumuturi continue nu a făcut altceva decât să ducă Politehnica aproape de situația de a fi depunctata sau mai grav de a se întâmplă din nou ceea ce s-a întâmplat în anul 2010, atunci când, din cauza datoriilor care atinseseră cote impresionante a fost nevoie de a cere falimentul defunctei Politehnica.
  8. A pierdut mai multe contracte importante de sponsorizare dintre care amintim doar câteva firme precum BlueAir, Cotnari, Dedeman sau Izvorul Minunilor.
  9. A sacrificat mai mulți antrenori și jucători, pe care i-a scos țapi ispășitori pentru a-și acoperi propriile greșeli.
  10. A încasat sume impresionante din prime (atât de instalare, cât și sportive), precum și din salariile lunare, pe care nu a binevoit niciodată să le facă publice ( în condițiile în care alți angajați din administrație nu au avut nicio problema în a spune deschis cât câștigă ) și a știut mereu să spună doar cât de mult bine a făcut fotbalului ieșean, marșând mereu pe faptul că dumnealui nu ocupă această funcție pentru bani, ci pentru că iubește Politehnica și este ieșean.
  11. A susținut la instalare ca va repara nedreptatea impardonabilă a fostului președinte, Florin Prunea și că nu va mai exista junior plătiți cu suma mizeră de 300 de lei, însă după două sezoane și jumătate de atunci juniorii Iașului sunt remunerați cu exact aceeași mizeră suma de 300 de lei.
  12. A cedat pe nimic jucători valoroși ai Iașului și care ar fi putut fi vânduți pe sume importante. Totodată nu a fost niciodată capabil de a-și crea o imagine care să reprezinte ceva important în lumea fotbalistica națională.

Pentru toate acestea și multe altele în plus, noi suporterii Politehnicii Iași solicitam demiterea din funcția de președinte executiv a domnului Adrian Ambrosie și instalarea pe acest post a unui om capabil să facă față exigențelor fișei postului, a unei persoane care să ne reprezinte cu adevărat clubul și care să fie capabil să facă tot ceea ce nu a făcut domnul Adrian Ambrosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.